Постинг
23.12.2017 23:48 -
Малинова торта
Малинова торта.
Необходими продукти:
За блата:
3 яйца
9с.л захар
6с.л брашно
1 ванилия.
За крема:
2 пакетчета крем ванилия на доктор йоткер
1 литър прясно мляко
10с.л захар
1 пакетче желатин
За малиновото желе:
300г пресни или замразени малини
500мл вода
5с.л захар
1 пакетче желатин
Начин на Приготвяне:
Разбийте яйцата със захарта, прибавете брашното и ванилията. Изпечете Блата
в тавичка със свалящо се дъно, като ползвате хартия за печене. След като блата
изстине, пригответе крема според указанията на пакетчето. Прибавете към него,
предварително разстворения желатин. Сложете в хладилник за минимум 2 часа.
През това време сложете водата, малините и захарта в касерола на котлона.
Когато заври отстранете, и прибавете желатина. Излейте върху жълтия крем
и отново в хладилник за няколко часа. Когато тортата стегне, отстранете ринга.
Бон Апетит
Вълнообразно
Търсене
За този блог
Гласове: 4
Архив